Uitleenpakket sASSkia & midASS – het inleefparcours rond autisme en zintuiglijke prikkelverwerking

Bij je bezoek aan sASSkia & midASS – het inleefparcours rond autisme en zintuiglijke prikkelverwerking word je ondergedompeld in het leven zoals het is voor sASSkia en midASS, twee figuren met een autismespectrumstoornis (ASS), soms kortweg naar gerefereerd als autisme.

Op het inleefparcours ervaar je met al je zintuigen de kwetsbaarheden en uitdagingen van hoog- en laaggevoeligheid bij mensen met en zonder autisme.


 

Daarnaast belicht sASSkia & midASS gedragskenmerken en kwetsbaarheden aangaande sociale interactie, communicatie en flexibiliteit in denken en handelen bij mensen met autisme, zonder hierin volledigheid  te willen en kunnen nastreven.

De talentenboxen richten zich, naast de uitdagingen voor deze mensen, op hun sterktes en mooie kwaliteiten.

In het werken met mensen met autisme is het vaak een uitdaging te weten welke nu net de gepaste zorg of aanpak is. Informatie, alsook suggesties en materiaal om de zintuiglijke prikkelverwerking van mensen met autisme te ondersteunen, maken deel uit van het inleefparcours. Tips naar autismevriendelijkheid worden in de kijker gezet en suggesties naar mogelijke omgang worden met de nodige voorzichtigheid gegeven, steeds met de vraag ze af te stemmen op het kind, de jongere of de volwassene.  

Het grote aanbod concreet materiaal betreffende omgaan met autisme en zintuiglijke prikkelverwerking maakt van je bezoek een inspirerende en beklijvende gebeurtenis!